El passat dissabte 31 de Maig a l’Hort del Navarro ens van visitar uns alumnes de l’escola Agrària de Manresa en motiu del curs d’agricultura ecològica d’alta muntanya. El grup d’alumnes estava compost per productors que actualment estan engegant les seves explotacions. N’hi havien de Sant Llorens de Morunys, de la Cerdanya i del Bergadà.

Fent un tomb, anàvem veient els diferents cultius que en aquesta època omplen l’hort; les patates, els alls, les cebes, els enciams, les bledes, les tomaqueres, entre d’altres, i explicàvem de cada un la forma de cultivar-lo, com combatem les plagues i algun “truquillo” adquirit de la nostra experiència. Mentrestant els alumnes ens anaven fent preguntes i compartint la seva experiència amb els cultius d’alta muntanya. També es van interessar força per la forma de comercialització dels nostres productes, com fem les cistelles, quins mercats fem i quin vincle tenim amb els productors que ens ajuden a complementar l’oferta.

La visita va ser molt enriquidora per les dos parts, vam poder conèixer l’experiència dels agricultors d’alta muntanya i quin paper desenvolupen en la recuperació del seu territori i nosaltres vam poder compartir l’experiència de set anys en l’agricultura ecològica.

 

2014-05-31 16.45.43