Ingredients
2 albergínia.
1 ceba grossa o dos si son mitjanes.
200 gr de formatge tipus rul·lo de cabra.
4 cullerades de melmelada d’albergínia.
200 g de farina.
140 cl d’oli.
1 l de llet.
COM LA FEM?
Primer de tot pelem l’albergínia, la tallem a trossos petits, els posem en un casso i posem el sucre(les proporcions son: 50% d’albergínia, per 50% de sucre), posem el casso al foc i deixem uns 40 minuts a foc lent.
Trinxem la ceba, la posem en una cassola amb l’oli i la courem a poc a poc uns 40 minuts.
Una vegada ben transparent la ceba, pelem i tallem a trossos petits l’albergínia, l’afegim a la ceba salem deixem suar, a foc mot suau, amb la cassola tapada.
En un casso posem a escalfar, el litre de llet amb el formatge de cabra tallat a trossets.
Quan la ceba i l’albergínia estiguin ben transparent hi afegim la farina, i la courem una mica.
Hi afegim les cullerades de melmelada d’albergínia, i barregem be.
Afegim la llet amb el formatge, i anem remenant contínuament fins la massa es separi amb facilitat de la cassola. Rectifiquem de sal i ho deixem refredar.
Quan estigui ben fred, les passarem pa ratllat, ou batut i altre vegada per pa ratllat.
Posem abundant oli en una paella i quant estigui calent fregim les croquetes.
Per mes info podeu mirar a la pàgina:
http://alcaliudelacuina.wordpress.com/2013/11/29/croquetes-dalberginia-i-formatge-de-cabra