Ingredients

150 g d’arròs,

2 ous,

2 pastanagues,

2 cebes grans,

Pa ratllat, pebre i sal,

3 cullerades d’herbes aromàtiques al gust,

150 g de formatge (emmental),

1 litre de brou de verdures,

Mantega

Elaboració

Bull el brou, afegeix l’arròs i cuina per 15 min, hauria de quedar una mica «al dente». Escorre l‘ Arròs i deixa que es refredi. Per descomptat, també es pot fer servir, un sobrant, del dia anterior. L’arròs ja ha de ser bastant assaonat amb sal. Ratlla el formatge. Renta i ratlla les pastanagues. Tant si es ratlla fi o gruixut o deixem al gust de cada u. Ara afegeix el pa ratllat i el formatge fins que la barreja té una mica de coherència. Després deixa que s’infli durant aproximadament 15 minuts. Comprova si la barreja es pot fer, en les mans, una mandonguilla. Si és així, s’enrotlla lleugerament en pa ratllat.
Fregeix suaument en la mantega, fins que estiguin daurades per ambdós costats. Deixa després del fregit en una tovallola de paper per drenar el greix

 

per saber-ne mes i torbar mes receptes:

croketes de verdures

http://www.receptes.cat/recepta6990/mandonguilles_de_verdures