Un pollastre ecològic té com a mínim 81 dies de vida, al contrari d’un pollastre convencional on són sacrificats als 40-45 dies del seu naixement.

Per tal que una producció agroecològica aconsegueixi el segell del CCPAE (consell català producció agroecològica) els pollastres s’han d’alimentar amb pinso ecològic, no poden ser medicats (només se’ls permet un únic antibiòtic a la seva vida), han de tenir vuit hores de descans sense llum artificial, han de tenir accés als patis, han de tenir unes superfícies marcades de corral i les naus han de tenir entrades i sortides perque els pollastres puguin decidir si volen estar dins o a fora.

L’alimentació forçada està totalment prohibida en producció ecològica, és difícil que un pollastre ecològic s’engreixi amb rapidesa, per dos motius següents. Per una banda, els pollastres necessiten llum per menjar perque la seva visió és baixa i com que la normativa els obliga a descansar vuit hores, el creixement s’anlenteix. Per altra banda  també s’anlanteix la producció  al tenir accés a l’aire lliure ja que poden correr i per tant hi ha més desgast.

Un pollastre ecològic té gust perquè no ha menjat pinso industrial, té gust a cereal, d’haver menjat a l’aire lliure, per això no és eixut. Són pollastres melosos, amb greixos ben infiltrats. Els greixos dels animals criats d’una manera natural tenen una proporció més alta d’àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturatsque els seus germans estabulats i alimentats amb pinsos, els greixos dels quals seran molt mes saturats.

Al Mas Cebrià criem els pollastres seguint tots els criteris de la producció ecològica. Els pollets entren amb un dia a l’explotació, durant les tres primeres setmanes viuen a la nurseria, un espai més reduït on els proporcionem escalfor.

A les tres setmanes, quan ja comencen a sortir les plomes, els portem a les naus, on ja els obrirem les portes per què puguin sortir als patis des de la sortida a la posta de sol, i on podran picar al terra tots aquest insectes que tant els hi  agraden, formigues, escarbats,.. i herba.

L’alimentació que reben és a base de pinso de cereals, certificat amb ecològic. A més quans ja són mes gran se’ls introdueix en petita mesura alguns aliments de l’hort (també incrit al CCPAE)

Passats els tres mesos ja els podem portar a escorxador a Casseres on faran els sacrifici i ens l’entregaran.

El pollastre tindra un pes aproximat de 2,5 a 3 kg, i es podrà triar el format d’entrega, sencers, meitat o quarts.

El preu serà de 10,5 e/kPOLLOS MITJANS