Cel·lebra la Mare de Déu d’agost amb un bon pollastre a la cassola, per aixó fem OFERTA.
Us deixem el pollastre a 9e/kg. perque pogueu disfrutar amb la familia d’un bon rostit de pollastre.
Pollastre rostit a la catalana
Ingredients per 6 persones.
1 Pollastre de pagés de uns 2 quilos. 3 cebes grans de Figueres.
6 cebetes petites. 10-12 prunes.
1 cap de alls sense. 1 got petit de brandi.
2 fulles de llorer. 1 branca de romani i farigola.
2 tomaquet petits ben madurs. 1 canonet de canyella.
1 got de brou de carn.
Per la picada:
6 dents d’alls. 3 llesquetes de pa fregit.
5 o 6 avellanes. 6-8 pinyons.
Julivert.
Elaboració.
Per començar, saleu el pollastre, prèviament tallat a octaus ( o sigui cada quart els tallen en dos), i el fregim en una cassola de fang o de ferro, amb una mica de llard i oli.
Mentrestant posem en un bol les prunes amb brandi i les deixem uns 15 minuts.
Quan estigui el pollastre daurat, afegim a la cassola les cebes de Figueres trinxades, el cap d’alls sencer, els dos tomàquets, la canyella i el pebre negre i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts a foc lent i amb la cassola sense tapar i s’ha de anar caramel·litzant.
Passats aquest 30 minuts, afegim al pollastre les cebetes senceres, el vi ranci, el brandi, les branques de farigola, llorer i romaní. Afegim el got de brou de carn i deixem fer xup-xup durant 30 minuts mes.
Afegim la picada que farem trinxant en un morter, els dents d’alls, julivert, el pa fregit i el fruits secs ho barregem i ho aboquem a la cassola del pollastre. Hem de tenir en compte que la picada ha de espesseixi una mica la salseta del pollastre.
Posem les prunes, els pinyons i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
I ja per acabar, servim el pollastre amb les prunes, les cebetes i salseu-lo amb el suc de la cocció.