Bones, us passem una recepta per combinar, la gran verdura de temporada com la carxofa i el pollastre, esperem que us agradi.

La recepta l’hem tret de https://improvisantreceptes.wordpress.com

 

INGREDIENTS:

  • 4 cuixes de pollastre
  • 6 carxofes
  • 2 cebes
  • 1 vas de brou de pollastre o de verdures
  • 1 vas de conyac o de vi blanc
  • espècies (pebre blanc i negre, romaní i farigola o herbes de Provença)
  • sal i oli d’oliva.

1. Posar un rajolí d’oli en una safata pel forn. Salpebrar les cuixes de pollastre i posar-les a la safata.

2. Netejar les carxofes: treure’n el tronc i les fulles més exteriors, que són més dures. Tallar-les per la meitat i de cada meitat fer-ne 3 trossos (com si tallessim un meló), i repartir-les per la safata.

3. Espolvorejar-ho tot amb espècies: romaní i farigola, o amb herbes de Provença. Afegir un rajolí d’oli i el brou de pollaste o de verudres.

4. Posar la plata a coure al forn a 180º.

5. Als 20 minuts de cocció, incorporar-hi la ceba tallada en juliana, repartint-la també per la safata.

6. Uns 15 minuts més tard, regar-ho tot amb el conyac o vi blanc.

7. Acabar de coure uns 15 minuts més (en total hauran estat uns 50 minuts), fins que tot sigui ben cuit.pollastre-amb-carxofes