PRESENTACIÓ

Hort del Navarro” és una explotació familiar de poc més d’1 ha i mitja. Ara fa 8 anys que ens vam inscriure al “Consell Català de la Producció Agrària Ecològica” (CCPAE). la finca es troba al costat del riu Cardener, on gaudim d’uns paisatges meravellosos i un ecosistema molt favorable per a l’agricultura ecològica.

Una mica d’història!

De on ve el Nom de “L’hort del Navarro”?

Doncs aquest nom surt del rebesavi del nostre pare. Era carreter que transportava sal i guix. Feia viatges cap al nord d’Espanya, cap a Navarra. I vet aquí que li deien el Navarro!

Les primeres escriptures de l’hort daten del 1700, es a dir que la tradició hortolana ja fa molt temps que existeix en la nostra família. Els nostres avantpassats conreaven la terra. L’avi Salvador i la iaia Cristina , ja utilitzaven molta diversitat de conreus hortícoles. Amb l’entrada de les grans superfícies i la creença que la industrialització de la fruita i verdura era mes saludable va fer baixar la venda de productes de l’hort i la cultura de comerç de proximitat va disminuir.

Ja però fa uns vuit anys, quan el Jordi va estudiar a l’Escola Agrària de Manresa, va decidir tornar a engegar l’hort amb l’ajuda del seu pare, però aquest cop amb una filosofia diferent: la de l’hort ecològic.

Actualment, estem treballant perquè aquesta renovada cultura del menjar, ecològica i de proximitat, arribi a totes les cases.

jordiEn Jordi, és el mes jove de tots tres, va estudiar el mòdul d’agricultura ecològica a l’escola Agrària de Manresa. Desprès de 2 anys d’estudi, va engegar tot el projecte de l’Hort del Navarro. Juntament amb el seu pare, el Pere, va recuperar les terres familiar i va iniciar el procés per inscriure’l dins al CCPAE.

polEl Pol, és de Navàs i és el mes veterà en l’agricultura ecològica. Va viure a Navès durant 5 anys i allà va engegar el projecte de l’Horta de Busa, on va obtenir una gran experiència. Després de dos anys de col·laborar amb la Tina i en Jordi, ha decidit unir forces i venir a treballar a Súria, a l’Hort del Navarro.

tinaLa Tina, és la mes novella en aquest camp, després de treballar 3 anys a la residencia d’avis, va decidir unir-se al Jordi i al projecte familiar.